Đaci ponovo na raspustu

Po preporuci Ministra prosvete Žarka Obradovića Tehnička škola Smederevo ne radi od ponedeljka 06.02. do petka 10.02.2012. o nastavku rada bićete obavešteni pravovremeno! Uprava škole

Ministar prosvete: Đaci ponovo na raspustu

Zbog veoma niskih temperatura i snežnih padavina, naredne sedmice đački raspust u celoj zemlji. Fakulteti, na kojima je u toku ispitni rok, trebalo bi da odlože ispite ili da ih grupišu u jedan dan.

Osnovci i srednjoškolci naredne nedelje su na raspustu. U Ministarstvu prosvete kažu da su, pre svega zbog bezbednosti dece ali i zbog štednje energenata, preporučili lokalnim samoupravama da obustave nastavu od ponedeljka do petka.

Izjava Žarka Obradovića

“Stav Ministarstva prosvete je da osnovne i srednje škole ne rade. Ako lokalne samouprave ne donesu tu odluku, onda će Ministarstvo doneti”, rekao je ministar prosvete Žarko Obradović.

Prema njegovim rečima, predškolske ustanove biće predmet posebnog izučavanja svake lokalne samouprave, s obzirom da su oni u okviru naseljenih mesta.

Obradović kaže da ova odluka neće imati popsledica na nastavu.

“Škole će doneti planove nadoknade programa, kao što su to činile i ranije, kada je bila epidemija gripa”, rekao je Obradović.

Fakulteti, na kojima je u toku ispitni rok, trebalo bi da odlože ispite ili da ih grupišu u jedan dan.

U beogradskim osnovnim i srednjim školama naredne sedmice neće biti nastave, zbog vanrednih vremenskih okolnosti, ali će osnovcima od prvog do četvrtog razreda biti omogućen produžen boravak.

Produženi boravak biće organizovan i u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni, a iz Sekretarijata za obrazovanje saopšteno je da je direktorima osnovnih škola upućen dopis u kojem se traži da obezbede dovoljan broja učitelja za rad sa decom u boravku.

U školama će naredne sedmice biti organizovana dežurstva za učenike koji idu u produženi boravak, kao i za učenike čiji roditelji zbog radnih obaveza decu moraju da ostave u školama, navedeno je u saopštenju.

Izvor: RTS

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1039330/%C4%90aci+ponovo+na+raspustu.html

Погледајте и...

Comments are closed.